Ένα από τα βασικά στοιχεία που κοιτάζουμε όταν αναλύουμε το τρίπτυχο της προσωπικότητας – εκτός από τα Φώτα, δηλαδή τον Ήλιο και τη Σελήνη- είναι και ο Ωροσκόπος. Φανταστείτε ότι αν ο Ήλιος δείχνει το μονοπάτι μας σε αυτή τη ζωή και η Σελήνη αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους ο Ωροσκόπος είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο περνά αυτή η πληροφορία. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν το όχημα με το οποίο φτάνει κάποιος στον προορισμό του ή αλλιώς σαν ένα πολύχρωμο γυαλί μέσα από το οποίο διαχέεται το φως αποκτώντας τελικά το χρώμα που έχει το γυαλί μέσα από το οποίο περνάει. Τυχόν πλανήτες πάνω ή κοντά στον Ωροσκόπο θα τον χρωματίσουν με την αύρα που φέρουν.

Η έννοια του Ωροσκόπου ταυτίζεται με αυτό που ο Jung ονόμαζε ‘persona, προσωπείο δηλαδή, η μάσκα που φοράμε παίζοντας πολλούς διαφορετικούς ρόλους στην καθημερινότητά μας ανάλογα την περίσταση. Είναι μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες που όταν τις ενσωματώσουμε στην προσωπικότητά μας μπορούμε πιο εύκολα να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον γύρω μας και να οδηγήσουμε τον εαυτό μας στην αυτοπραγμάτωση και την ολοκλήρωση.

Ένας Κριός Ωροσκόπος χρειάζεται να μάθει πώς να διεκδικεί με επιδέξιους τρόπους και πώς να πηγαίνει πέρα από το φόβο του, ο οποίος είναι ο κυρίαρχος εχθρός του. Αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε αυτόν είναι ένα άτομο με τον αέρα της ειλικρίνειας, της ευθύτητας και της μαχητικότητας που δε διστάζει να πει τα πράγματα όπως είναι, αλλά που θέλει προσοχή να μην γίνεται υπερβολικά εγωκεντρικός και επιθετικός.

Ο Ωροσκόπος Ταύρος για να πραγματοποιήσει τους εξελικτικούς του στόχους χρειάζεται να παίρνει τα πράγματα ήρεμα και να προσπαθεί να μένει γειωμένος και σε επαφή με το εσωτερικό του κέντρο ό,τι και αν συμβαίνει. Να έχει επίγνωση των αναγκών του σώματός του και να αισθάνεται άνετα με αυτό που είναι. Αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε αυτόν είναι η φυσικότητα και η απλότητα, χρειάζεται όμως προσοχή να μη γίνεται ξεροκέφαλος και άκαμπτος.

Όταν έχω Δίδυμο Ωροσκόπο, η εικόνα που εκπέμπεται είναι αυτή ενός ανθρώπου που αφήνει τη ζωή να τον εκπλήσσει, είναι ανοιχτόμυαλος και περίεργος. Χρειάζεται συνέχεια να διευρύνει τη βάση της γνώσης του και αυτό που οι άλλοι διακρίνουν σε αυτόν είναι ένας αέρας νεότητας και ενεργητικότητας. Δε χρειάζεται απλά να μιλά για τα πάντα σαν να κατέχει την απόλυτη γνώση ή σαν να κάνει κάποια μεγάλη αποκάλυψη.

Ο Ωροσκόπος Καρκίνος έχει ανάγκη να εξελιχθεί συμμετέχοντας στη ζωή σαν ένας θεραπευτής της ψυχής, του μυαλού και του σώματος. Δεν πρέπει να φοβάται τη ζωή και τον πόνο που αυτή εμπεριέχει, αντίθετα πρέπει να ψάχνει και να καλλιεργεί τους οικογενειακούς δεσμούς και την υποστήριξη. Η εικόνα του είναι αυτή ενός ατόμου ντροπαλού, ευαίσθητου, που νοιάζεται, αρκεί να μην καταλήγει να είναι αποτραβηγμένος και ανύπαρκτος.

Ο Λέων στον Ωροσκόπο δίνει τη δυνατότητα κάποιος να βγει στη σκηνή της ζωής και να διεκδικήσει την αυτοέκφρασή του. Χρειάζεται να αποκτήσει εμπειρία, εκπαίδευση και όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει και να είναι μοναδικός. Αυτό που οι άλλοι βλέπουν σε αυτόν είναι ένα άτομο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και κυριαρχία, άσχετα με το αν αυτό συμβαίνει στα αλήθεια. Οποιαδήποτε αίσθηση υπεροχής αλλά και ο φόβος να αποκαλυφθεί η προσωπικότητα είναι κάτι που είναι καλό να αποφεύγεται σαν προσέγγιση στη ζωή.

Ένας Ωροσκόπος Παρθένος σχετίζεται πολύ με την υπηρεσία προς τους τρίτους μέσω μιας εργασίας που έχει προσωπικό νόημα για το άτομο. Να βρει και να καλλιεργήσει δηλαδή όλες αυτές τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες, αλλά είναι παράλληλα χρήσιμες και σε άλλους ανθρώπους. Αυτό που φαίνεται μέσα από το πρίσμα της Παρθένου είναι μια σοβαρότητα και μια ικανότητα, καθώς και η θέληση να είμαι χρήσιμος στους άλλους. Όταν αυτά δεν καλλιεργούνται μένει απλά ένα προσωπείο που είναι υπερβολικά αγχωμένο και με προσκόλληση στη λεπτομέρεια.

Ο Ωροσκόπος Ζυγός χρειάζεται να καλλιεργήσει συμμαχίες με άλλους ανθρώπους που δρουν εξισορροπητικά για αυτόν, οπότε έχει ανάγκη τη διπλωματικότητα, τη φιλική διάθεση και το να παρουσιάζει τον εαυτό του με ένα θελκτικό τρόπο. Συνήθως οι άλλοι διακρίνουν σε αυτόν ένα άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν κοινά και έναν άνθρωπο συμπαθητικό που γίνεται σχετικά εύκολα αρεστός. Δε χρειάζεται υπερβολή στο κομμάτι της ενασχόλησης με την εμφάνιση καθώς και στο να φαίνεται πάντα κάποιος καλός η ευγενικός.

Όταν έχω Ωροσκόπο Σκορπιό έχω ασπίδα μου την ειλικρίνεια και την συναισθηματική ένταση, αλλά δε χρειάζεται να απολογούμαι για αυτά. Χωρίς να είναι απαραίτητο να επιβάλλω τις αντιλήψεις και τις απόψεις μου σε κανένα, αναγνωρίζω ότι δε μπορώ να έχω μια ρηχή αντιμετώπιση στα πράγματα για αυτό και γίνομαι αποδέκτης πολλών ομολογιών. Αυτό που οι άλλοι διακρίνουν σε μένα είναι μια αλήθεια και μια διάθεση να εμβαθύνω στα πράγματα. Ο Ωροσκόπος Σκορπιός χρειάζεται προσοχή ώστε να μην ολισθαίνει σε υπερβολικά σκοτεινές αρνητικές ή επικριτικές απόψεις.

Ο Τοξότης στον Ωροσκόπο δίνει στο άτομο τη διάθεση για συνεχή μάθηση και αναζήτηση. Για να επιτευχθούν οι εξελικτικοί στόχοι με έναν τέτοιο ωροσκόπο χρειάζεται το άτομο να δει τη ζωή σαν περιπέτεια , να ταξιδέψει και να επιλέξει να ζήσει σύμφωνα με τις αρχές του. Η αύρα του Ωροσκόπου Τοξότη έχει κάτι το φιλοσοφικό, το πολύχρωμο και οι άλλοι βλέπουν σε αυτόν τη διάθεση να είναι ανοιχτός στη ζωή, αρκεί να προσέχει να μη γίνεται επικριτικός και δογματικός. 

Ο Ωροσκόπος Αιγόκερως έχει την ικανότητα να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πετύχει αυτό που θέλει, έχει πειθαρχία και αρέσκεται στο να ξεκινά πράγματα μόνος. Μπορεί να κάνει τα πράγματα πρακτικά και αποτελεσματικά. Οι άλλοι διακρίνουν σε αυτόν μια σοβαρότητα, μια αυτάρκεια συναισθηματική και ίσως μια αυστηρότητα που αν δεν προσεχθεί μπορεί να γίνει τάση για έλεγχος και εξουσία πάνω στους άλλους.

Ο Υδροχόος στον Ωροσκόπο χρειάζεται να ακολουθήσει τα ένστικτά του και την ανεξαρτησία του όπου και αν αυτά τον οδηγούν, γιατί είναι κατά κάποιο τρόπο προορισμένος να σκέφτεται και να πράττει έξω από το καθιερωμένο. Όταν είναι συνεπής προς τους εξελικτικούς του στόχους, δε χρειάζεται την αποδοχή κανενός και δεν πρέπει να αφήνει τις πιέσεις των άλλων να επηρεάζουν τις επιλογές και την πορεία της δικής του ζωής. Οι άλλοι βλέπουν σε αυτόν κάτι ασυνήθιστο, ίσως και παράξενο στο ενεργειακό του πεδίο, διακρίνουν την ανεξαρτησία του, αρκεί αυτή να μη γίνεται συναισθηματική απουσία και αδυναμία σύνδεσης.

Ο Ωροσκόπος Ιχθείς έχει ανάγκη να δώσει προτεραιότητα στο να επεκτείνει τη συνειδητότητα του εσωτερικού του κόσμου και να μεγιστοποιήσει τη δημιουργικότητά του, κυρίως μέσα από την επαφή με τα όνειρα, την οποιαδήποτε μορφή τέχνης, τη σιωπή και την ησυχία. Είναι δεκτικός και ευπροσάρμοστος και μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους. Οι άλλοι βλέπουν σε αυτόν μια ευαισθησία, ένα ρομαντισμό, σίγουρα ευγένεια και κάτι το μυστηριώδες και άπιαστο. Χρειάζεται να μην αφήνει τη δεκτικότητα να τον επηρεάζει ψυχικά και να του στερεί τη χαρά του να εμπλέκεται με τη ζωή.

 

Αφήστε μια απάντηση