Στις 12 Απριλίου 2022 ο πλανήτης Δίας -παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων- συναντά το σύγχρονο κυβερνήτη των Ιχθύων τον Ποσειδώνα μέσα στο ζώδιο του νερού τους Ιχθείς στην 24° μοίρα. Η σύνοδος αυτή δεν είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δίας κάνει μια πλήρη περιστροφή του Ζωδιακού σε 12 χρόνια περίπου , οπότε μια φορά στα 12 χρόνια συναντά και τον Ποσειδώνα – που κινείται πολύ πιο αργά – ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν αυτοί οι δυο πλανήτες ήταν το 2009 σε ζώδιο του αέρα και συγκεκριμένα στην 23° του Υδροχόου.

Ο λόγος που αυτή η σύνοδος γίνεται άξια αναφοράς την παρούσα χρονική στιγμή είναι το γεγονός ότι και οι δύο πλανήτες Δίας και Ποσειδώνας είναι κυβερνήτες των Ιχθύων και συναντώνται μέσα στο ζώδιο που κυβερνούν για πρώτη φορά από το 1856! Ήδη αυτή η συνάντηση έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή από τον Ιανουάριο και κορυφώνεται μέσα στον Απρίλιο. Έπειτα ο πλανήτης Δίας απομακρύνεται σταδιακά για να περάσει τον Μάιο στο ζώδιο του Κριού. Επανέρχεται στους Ιχθείς γύρω στα τέλη Οκτωβρίου μέχρι περίπου τις 20 Δεκεμβρίου συναντώντας τον πλανήτη Ποσειδώνα με μια πιο χαλαρή σύνοδο αυτή τη φορά το Νοέμβριο του 2022. Αναφέρω τις δύο χρονικές περιόδους για να επισημάνω ότι οποιαδήποτε εσωτερική αλλαγή ή ξεκίνημα συμβεί μέσα στον Απρίλιο θα το δούμε να παίρνει την πλήρη μορφή του ή να ολοκληρώνεται περίπου μέσα στο Νοέμβριο του 2022.

Ας δούμε όμως τι συμβολίζουν ο Δίας, ο Ποσειδώνας και οι Ιχθύες και ποιο το νόημα αυτής της συνόδου για εμάς συλλογικά. Το ζώδιο των Ιχθύων σχετίζεται με αυτό που ονομάζουμε ψυχικές εμπειρίες καθώς και με το υπερβατικό στοιχείο. Οι Ιχθείς βρίσκουν νόημα σε οτιδήποτε ανήκει σε ένα πεδίο πέρα από αυτό στο οποίο λειτουργούμε καθημερινά, όπως αυτό των ονείρων, του πνευματισμού, της διαίσθησης. Για το λόγο αυτό η σιωπή ή η προσευχή βοηθούν τους Ιχθείς να έρθουν σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό τους και να αναδείξουν  τη δημιουργικότητά τους. Είναι επίσης ένα ζώδιο που αναπτύσσεται όταν απελευθερώνεται από βάρη που μπορεί να κουβαλά και συγχωρεί δείχνοντας συμπόνια, κατανόηση και δεκτικότητα.

Ο πλανήτης Δίας μέσα σε ένα ωροσκόπιο συμβολίζει την προσωπική μας επέκταση και το πώς μπορούμε να αναπτυχθούμε σαν άνθρωποι. Στο σημείο του χάρτη μας που βρίσκεται τοποθετημένος, μας καλεί να αναρωτηθούμε ποιες εμπειρίες βοηθούν ώστε να αποκτήσουμε πίστη στον εαυτό μας και πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Ο Δίας είναι οι ευκαιρίες, η χαρά, το αίσθημα αφθονίας καθώς και η αίσθηση ότι ίσως έχουμε υποτιμήσει τον εαυτό μας και αξίζουμε κάτι καλύτερο, το οποίο αν διεκδικήσουμε μπορούμε να πετύχουμε. Η σύνδεσή του με τους Ιχθείς γίνεται μέσα από την έννοια του ‘δίχως όρια’ και της προσπάθειας των Ιχθύων να αγκαλιάσουν ολόκληρη την ύπαρξη αντανακλώντας έτσι την πληθωρική φύση του Δία.

Ο Ποσειδώνας από την άλλη πλευρά -σα σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων- ταυτίζεται μαζί τους μέσω της έννοιας της αυτοθυσίας που χαρακτηρίζει το υδάτινο αυτό ζώδιο αλλά και του υπερβατικού και πνευματικού στοιχείου. Ο ‘μεγάλος Μύστης’ μας ζητά να εστιάσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να πετάξουμε από πάνω μας οτιδήποτε περιττό, ώστε να μπορέσουμε να βαδίσουμε πιο ελεύθεροι στο δρόμο των πνευματικών μας ιδανικών και της ενότητας με το σύμπαν.

Καθώς οι δύο πλανήτες συναντώνται σε σύνοδο μας καλούν από τη μια να αφήσουμε πίσω μας κάτι το οποίο δεν είναι πια απαραίτητο για το ταξίδι μας (Ποσειδώνας) και από την άλλη να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας (Δίας) ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε πνευματικά (Ιχθείς). Για τον καθένα από εμάς αυτό είναι κ σε ένα διαφορετικό τομέα της ζωής. Εκεί όπου γίνεται η συνάντηση αυτή μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας τα εξής ερωτήματα: Πώς θα μπορούσαμε να παραδοθούμε ‘άνευ όρων’, εγκαταλείποντας κάθε προσδοκία; Σε τι χρειάζεται να πιστέψουμε περισσότερο ώστε να τo διεκδικήσουμε ενεργά ;

Σε μια σύντομη αναφορά στην πιο σκοτεινή πλευρά της όψης αυτής δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν οι άνθρωποι δεν είμαστε συνειδητοί – δεν κάνουμε δηλαδή συνειδητές σκέψεις που μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη επίγνωση της κατάστασης – τότε η ενέργεια αυτής της ένωσης, επειδή δε μπορεί να εκλείψει αλλά μόνο να αλλάξει μορφή, θα τείνει να κάνει την εμφάνισή της  σαν ένα λάθος δρόμο που πήραμε εξαιτίας κάποιων φανερών και αφανών εχθρών. Ποιοι είναι αυτοί; Όσον αφορά στο Δία εχθρός μας είναι η αυτοπροβολή και η μεγαλομανία, το να θεωρήσουμε δηλαδή ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε παραπάνω από αυτά που μπορούμε ή να είμαστε τόσο σίγουροι για την επιτυχία που εγκλωβισμένοι στο εγώ μας  οι ευκαιρίες απλά να μας προσπεράσουν χωρίς να τις εκμεταλλευτούμε. Όσο για τον Ποσειδώνα, εχθρός μας είναι η αυτοθυσία, όταν δηλαδή με μόνιμη δικαιολογία το ‘καλό των άλλων’ θυσιάζουμε κάτι που είναι σημαντικό για το πνευματικό μας ταξίδι ή έχουμε τάσεις φυγής από αυτά που οφείλουμε να κάνουμε για την πνευματική μας ανάπτυξη.

Είμαστε όλοι μπροστά στην πιθανότητα για ένα ‘άλμα στη συνείδησή μας’ έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό καλύτερα αυτή την ευκαιρία που μας δίνετε. Τι θα επιλέξουμε εξαρτάται όπως πάντα από εμάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιοι συνειδητά χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια, θα δούμε ότι περίπου από το τέλος της χρονιάς κ εφεξής θα έχουμε κατακτήσει το επόμενο βήμα στο πνευματικό μας ταξίδι. Και φυσικά ό,τι κατακτούμε είναι κάτι που δεν ξεχνιέται αλλά γίνεται κτήμα και παρακαταθήκη μας.

Αφήστε μια απάντηση